πώς να δεσμεύσετε ένα σενάριο


תשובה 1:

Αυτές είναι όλες εξαιρετικές απαντήσεις, αλλά, όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, η ουσία είναι ότι αν έχετε μια καλή ιδέα και την υποβάλετε με επαγγελματικό τρόπο, θα διαβάσει.

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, εδώ είναι μερικές άλλες ιδέες:

- Ο Blake Snyder ανέφερε σε μερικά από τα βιβλία του ότι χρησιμοποίησε δημιουργικούς τρόπους για να τραβήξει την προσοχή εκείνων στους οποίους έστειλε στέλνοντας το σενάριό του με μοναδικό τρόπο. Για παράδειγμα, μια από τις ταινίες που έκανε ήταν μια σακούλα γεμάτη χρήματα. Όταν έστειλε το σενάριό του, το έστειλε σε μια σακούλα γεμάτη, το μαντέψατε! Ψεύτικα χρήματα! Αν και ακριβό, σίγουρα θα ζωντανούσε τη μέρα μου αν ήμουν αναγνώστης. Δεν είναι τόσο συνηθισμένο σήμερα, αλλά ίσως θα μπορούσατε να επιστρέψετε;) - Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια εταιρεία όπως το iScript για να εγγράψετε μια ζωντανή ανάγνωση του σεναρίου σας και να το στείλετε με μια σημείωση, "Δώστε στα μάτια σας ένα διάλειμμα. Παίξτε με!" - Μπορείτε να στείλετε ένα DVD με ένα τρέιλερ της ταινίας σας. Ωστόσο, δεν υπάρχει χώρος για ερασιτεχνική κινηματογράφηση. Είτε προσλάβετε έναν επαγγελματία για μαγνητοσκόπηση και επεξεργασία ενός ή μην το κάνετε καθόλου. - Μπορείτε να απευθυνθείτε σε γραμματέα, ρεσεψιονίστ κ.λπ. αντ 'αυτού και να τους πείσετε να διαβάσουν τη δουλειά σας. Αν τους αρέσει αρκετά, θα το αγοράσουν στο αφεντικό τους χωρίς να χρειάζεται.

Μερικοί επιπλέον δείκτες:

- Χρησιμοποιείτε μόνο συνδετήρες με ορείχαλκο για να συνδέσετε τα σενάρια σας. Μην χρησιμοποιείτε δαχτυλίδια! - Χρησιμοποιείτε μόνο συνδετήρες με ορείχαλκο στις οπές πάνω και κάτω. Αφήστε τη μεσαία οπή κενή. - Μην χρησιμοποιείτε μια δημιουργική, όμορφη σελίδα τίτλου με εικόνες ή φανταστική γραμματοσειρά. Κρατήστε τα πάντα απλά. - Χρησιμοποιείτε μόνο Courier 12 pt. για τη γραμματοσειρά σας. Χωρίς Times New Roman γραμματοσειρά, χωρίς Arial. - Μην υποτιμάτε τη σημασία της σωστής μορφοποίησης. Περίπου το 95% των σεναρίων δεν έχουν μορφοποιηθεί σωστά, οπότε διαβάστε και μελετήστε πώς να μορφοποιήσετε σωστά. Βεβαιωθείτε ότι η μορφοποίηση σας είναι τέλεια ΠΡΙΝ την αποστείλετε. Υπάρχουν πολλά πραγματικά υπέροχα προγράμματα εκεί έξω για να βοηθήσουν. Το Final Draft είναι το προσωπικό μου αγαπημένο και είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση.

^ Για πράγματα που είναι τόσο μικρά, τα περισσότερα από αυτά τα λάθη θα κάνουν τεράστια εντύπωση στο άτομο που διαβάζει το σενάριό σας. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε δακτυλίους αντί για συνδετήρες ορείχαλκου όταν δεσμεύετε το σενάριό σας και ίσως να γράψετε επίσης, "ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΜΙΑΤΟΥΡ", με κόκκινο μαρκαδόρο σε όλο το εξώφυλλο. Το σενάριο βασίζεται σε ισχυρά θεμέλια και θεμελιώδεις κανόνες. Είτε τα γνωρίζετε είτε δεν .... αλλά αν θέλετε να πετύχετε, καλύτερα να μάθετε! Και γρήγορα! Το σενάριό σας δεν θα ξεπεράσει τον κάδο απορριμμάτων εάν δεν το κάνετε.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει, διαβάσει, διαβάσει! Υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες άρθρα εκεί έξω με περισσότερα από όσα θα μπορούσαν ποτέ να σας πουν σε ένα σχόλιο. Ο εγκέφαλός σας είναι σφουγγάρι! Οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες, απλώς πρέπει να τα μουλιάσετε όλα! Καλή τύχη :)


תשובה 2:

Μπορεί και θα είναι πάντα ένα ταξίδι γεμάτο αδιέξοδα, απογοητεύσεις, αυταπάτες και επικρατούσες αφελείς. Και ανάλογα με το γράψιμό σας, αλλά ειδικά τις έννοιες σας, θα μπορούσε επίσης να παρουσιάσει μερικές στιγμές ενθουσιασμού, ενθουσιασμού, ικανοποίησης και θετικών συναισθημάτων βλέποντας το όνειρό σας, ή τουλάχιστον τμήματα αυτού, να γίνονται πραγματικότητα.

Όλα αυτά έλεγαν ...

Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε τις δυνάμεις που είναι να διαβάσετε τα σενάρια προδιαγραφών σας είναι να έχετε ισχυρές ιδέες.

Το να γράφεις μικρές ιδιότροπες κωμωδίες, μικρά δράματα με χαρακτήρα, και τέτοια δεν θα σε ωθήσει μπροστά από τη μεγάλη γραμμή. Ακόμα και η εκτέλεση της δράσης του μύλου, οι σειριακοί δολοφόνοι και τα θρίλερ τρόμου δεν αρκούν. Στην πραγματικότητα, τις περισσότερες φορές, αυτά δεν θα σας οδηγήσουν καν στη γραμμή. Η βιομηχανία ταινιών και τηλεόρασης είναι μια αγορά υψηλής έννοιας.

Πρέπει να επιδείξετε νέες οπτικές γωνίες σε γνωστές έννοιες που έχουν αποδειχθεί επιτυχημένες. Αυτό ψάχνουν οι παραγωγοί. Το μαζικό κοινό θέλει οικείες έννοιες, γιατί τότε ξέρουν τι πληρώνουν. Ταυτόχρονα, θέλουν αυτές οι γνωστές έννοιες να έχουν διαφορετική περιστροφή ή γωνία από αυτό που έχουν δει στο παρελθόν. Ακούγεται γελοίο, αλλά αυτή είναι πραγματικά η απροσδιόριστη φόρμουλα. Το κοινό παραπονιέται ότι δεν υπάρχουν νέες ιδέες εκεί έξω. Το πρόβλημα είναι ότι, όταν προσφέρεται κάτι καινούργιο, κανείς δεν εμφανίζεται στα θέατρα για να το δει γιατί είναι τυχερό παιχνίδι. Είναι τρομακτικό. Είναι μη διαγραμμένη περιοχή. Έτσι, οι δυνάμεις που πρέπει να επιλέξουν να μην τις κάνουν σοφά επειδή οι ταινίες κοστίζουν εκατομμύρια για να φτιάξουν.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι συγγραφείς είναι να βρουν υπέροχες ιδέες, ναι, αλλά αυτές που είναι οικείες αλλά με διαφορετικές οπτικές γωνίες. Γι 'αυτό, σε συναντήσεις στο γήπεδο και τι όχι, θα ακούτε συνεχώς πράγματα όπως "Το Taken συναντά το Salt." Η διαφορετική οπτική γωνία είναι ότι αντί για έναν άνδρα που ηγείται της δράσης, είναι μια γυναίκα. Όμως, δημιουργεί δύο έργα που έχουν δείξει καταπληκτική επιτυχία. Οι παραγωγοί το λατρεύουν αυτό. Το κοινό το λατρεύει. Έτσι παρατηρείτε.

Ναι, υπάρχει μια αγορά για τα πάντα, σε κάποιο βαθμό. Υπάρχει μια αγορά για μικρές ιδιότροπες κωμωδίες. Υπάρχει μια αγορά για μικρότερα δράματα με χαρακτήρα. Υπάρχει μια αγορά για τυπικές κινήσεις δράσης. Όμως, οι συγγραφείς πρέπει να καταλάβουν ότι οι πιθανότητες συσσωρεύονται πολύ εναντίον τους, τουλάχιστον σε σύγκριση με τη συγγραφή και την προώθηση έργων υψηλής έννοιας.

Πρέπει να παίξετε τις πιθανότητες. Δεν διαφέρει από ένα παιχνίδι πόκερ. Εάν στοιχηματίζετε πάντα υψηλά σε αυτό το χέρι 7-2, θα χάσετε τη συντριπτική πλειοψηφία του χρόνου. Στοιχηματίζετε με τα καλύτερα χέρια που έχουν τις καλύτερες αποδόσεις.

Όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι καλό να παίζουμε με τις πιθανότητες. Θα κερδίσετε μόνο αν είναι στην κατάλληλη στιγμή, στο σωστό μέρος, με τον σωστό παίκτη στην άλλη πλευρά του τραπεζιού. Αυτό το χέρι 7-2 ΜΠΟΡΕΙ να είναι επιτυχές, αλλά ποτέ δεν θέλετε να το παίξετε την πλειοψηφία του χρόνου.

Ένα άλλο θέμα είναι σε ποιον να το πάει; Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στην επιτυχία σας. Δεν πρέπει ποτέ να το προσφέρετε σε κανέναν που αποκαλείται παραγωγός ή σκηνοθέτης. Πρέπει να πλησιάσετε τους ανθρώπους που μπορούν να το κάνουν να συμβεί. Πρέπει να το δώσετε σε άτομα που έχουν μεγάλες πιστώσεις. Δεν μπορείτε να περιμένετε από τα μεγάλα ονόματα όπως ο Spielberg και ο Abrams να το διαβάσουν. Τα πρόγραμμά τους είναι κλειδωμένα για πολλά χρόνια. Αλλά μπορείτε να προσεγγίσετε τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής και διαχείρισης. Κάντε την έρευνά σας. Δείτε ποιος δημιουργεί ταινίες στο είδος σας ή ταινίες με παρόμοια θέματα, ήχους, θέμα κ.λπ. Το IMDBPro.com είναι απαραίτητο να έχει σχετική υπηρεσία. Κάντε την έρευνά σας. Μάθετε τι κάνουν οι εταιρείες.

Ακολουθεί ένας σύνδεσμος για την Αναφορά Scoggins 2011, η οποία παρακολουθεί τις πωλήσεις προδιαγραφών. Σας προσφέρει όλες τις εταιρείες που είναι παίκτες πραγματικής ισχύος που κάνουν προσφορές. Θα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για κάθε σεναριογράφο.

http://www.itsonthegrid.com/news/scoggins-report-2011-year-end-spec-market-scorecard/

Τηλεόραση

Είναι πολύ δύσκολο να αγοράσετε πιλότους sitcom ή πιλότους. Οι εκπομπές αναπτύσσονται μέσα από τα δίκτυα και τα στούντιο, συνήθως από ΠΟΛΥ καθιερωμένους συγγραφείς και showrunners. Πρέπει πραγματικά να προχωρήσετε στα επίπεδα της τηλεόρασης. Υπάρχουν περιορισμένες χρονικές στιγμές για τις εκπομπές, επομένως δεν παίζουν στο μη αποδεδειγμένο ταλέντο. Είναι καλό να έχετε αυτές τις προδιαγραφές στο κατάστρωμα σας, αλλά θα επικεντρωθώ κυρίως στην ανάγνωση των δυνατοτήτων σας.

Πέρα από αυτό?

Πρέπει να είσαι επίμονος. Πρέπει να είστε ανθεκτικοί και να περιμένετε να απορριφθείτε το 99,9% του χρόνου. Πρέπει να μάθετε να είστε αντικειμενικοί από το δικό σας υλικό ... τουλάχιστον τόσο αντικειμενικός όσο μπορείτε να είστε ο μοναδικός δημιουργός. Πρέπει να γνωρίζετε και να κατανοήσετε τη βιομηχανία του κινηματογράφου, αλλιώς θα πολεμάτε με το δικό σας αφελές, το οποίο είναι πραγματικά το πιο κοινό πρόβλημα με τους αρχάριους σεναριογράφους σήμερα.

Αλλά συνολικά, πάλι, ο καλύτερος τρόπος για να διαβάσετε είναι να έχετε ισχυρές ιδέες. Εάν μπορείτε να τα πουλήσετε σε 25 λέξεις ή λιγότερο με το ημερολόγιο, αυτό θα κάνει το σενάριό σας να διαβάσει και αυτό ανοίγει τις πόρτες.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι η γραφή είναι ισχυρή. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε σενάρια που κάνουν εναλλαγή σελίδων. Κάθε σκηνή πρέπει να είναι εκεί για κάποιο λόγο. Όλα πρέπει να είναι σύντομα, γλυκά, και στο σημείο. Το σενάριο πρέπει να είναι γεμάτο με συγκρούσεις και εμπόδια για να ξεπεραστούν ... κάθε λίγες σελίδες.

Αρκετά καλό ΔΕΝ είναι αρκετά καλό. Μάθετε αυτό και θα παίζετε με πολύ καλύτερες αποδόσεις.


תשובה 3:

Αυτή είναι μια περίπλοκη ερώτηση που απαιτεί πολύπλοκη απάντηση. Πρώτον, πρέπει να ορίσετε τι εννοείτε με την παρατήρηση. Ένα πολύ κακό σενάριο μπορεί να παρατηρηθεί.

Αλλά για λόγους επιχείρησης ας υποθέσουμε ότι εννοείτε ότι παρατηρήσατε με θετικό τρόπο.

Πρώτα απ 'όλα γράψτε ένα ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ. Γράψτε κάτι που έχει μοναδική άποψη. Γράψτε μια ιστορία που έχει πάθος και δημιουργικότητα.

Νομίζω ότι ένα καλό, πρόσφατο παράδειγμα θα ήταν το La La Land. Όλοι έχουμε ακούσει τις ιστορίες για το πώς αυτό το σενάριο εξασθενούσε για έξι χρόνια επειδή τα στούντιο φοβόντουσαν να αντιμετωπίσουν κάτι τόσο απαράμιλλο.

Το να είσαι ο Τζον Μάλκοβιτς είναι ένα άλλο σενάριο που είχε μια μοναδική προοπτική και ξεκίνησε την καριέρα του Τσάρλι Κούφμαν.

Εάν δεν είστε συνδεδεμένοι στο Χόλιγουντ ή τη Νέα Υόρκη, τότε πώς θα παρατηρήσετε το σενάριό σας;

Υπάρχουν μερικοί διαγωνισμοί σεναριογράφησης που αξίζουν τα χρήματα και το χρόνο. Η Ακαδημία Nichols Fellowship είναι αυτή που προσφέρει μεγάλη πρόσβαση στους νικητές και ακόμη και στους προημιτελικούς. Εργαστήριο του σεναριογράφου Sundance, Sundance, Scriptapalooza και ούτω καθεξής.

Αλλά η νίκη σε έναν από αυτούς τους διαγωνισμούς δεν είναι εύκολη υπόθεση, και δεν υπάρχουν εγγυήσεις που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία… παρατήρησα, ναι, επιτυχία, όχι απαραίτητα.

Υπάρχουν εκδηλώσεις δικτύωσης, όπως το Great American Pitch Festival και εκδηλώσεις από το International Screenwriter's Association (μη κερδοσκοπικός οργανισμός).

Τέλος, υπάρχουν υπηρεσίες όπως η μαύρη λίστα και το Inktip. Γνωρίζω αρκετούς μαθητές μου που έχουν πουλήσει έργα μέσω του Blacklist. Δεν γνωρίζω από πρώτο χέρι την Inktip, αλλά συχνά δημοσιεύουν ιστορίες επιτυχίας.

Μερικοί άνθρωποι είναι διστακτικοί να βάλουν το έργο σε έναν δημόσιο ιστότοπο όπως το Inktip και το Blacklist, και με κάποιο λόγο, αλλά εάν δεν έχετε άλλη πιθανή πορεία δράσης, είναι μια επιλογή.

Υπάρχουν μερικοί «σύμβουλοι» που προσφέρουν βοήθεια στην αγορά του σεναρίου σας. Θα ήμουν επιφυλακτικός από αυτά. Δεν μπορούν να εγγυηθούν ένα θετικό αποτέλεσμα,

Και πάλι, εάν δεν είστε στο Χόλιγουντ, τότε αναζητήστε εκδηλώσεις όπου μπορείτε να συναντηθείτε και να επικοινωνήσετε με επαγγελματίες. Το Nashville Film Com είναι ένα καλό μέρος για να πάτε αν βρίσκεστε στα νότια ή νοτιοανατολικά. Νότια από νοτιοδυτικά εάν είστε… καλά, στα νότια ή νοτιοδυτικά.

Κάντε έρευνα για παρόμοια γεγονότα στην περιοχή σας. Μπείτε μπροστά σε κάποιον που μπορεί να ακούσει το γήπεδο σας και να το παρακολουθήσετε.

Όχι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην επιτυχία, αλλά η επιτυχία φτάνει στους περισσότερους δρόμους που ταξιδεύετε.


תשובה 4:

Ο Μπράιαν Χερσκόβιτς τα είπε σχεδόν όλα εκεί και το είπε καλά.

Θα προσθέσω μόνο ότι μπορεί επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μάθετε ποιοι πράκτορες / πρακτορεία αντιπροσωπεύουν τους συγγραφείς ταινιών που είναι παρόμοιες με το έργο που προσπαθείτε να παρατηρήσετε. Η αποστολή σεναρίων σε Πράκτορες είναι πολύ μεγάλη, αλλά δεν κοστίζει πολύ και ποτέ δεν ξέρετε. Κάθε πράκτορας που άκουσα ποτέ (και αυτά είναι σεμινάρια που πρέπει να πληρώσει κανείς για να μπει, οπότε δεν είναι σαν να αναμιγνύομαι με πράκτορες) έχει ξεκινήσει μία ή περισσότερες ιστορίες με: «μια μέρα διάβασα αυτή τη συνοδευτική επιστολή επειδή Είχα επιπλέον 3 λεπτά, και αποφάσισα να καλέσω έναν βοηθό να καλέσει τον συγγραφέα ». Αυτό δεν συμβαίνει συχνά, αλλά συμβαίνει, και οι πιθανότητές σας να επικοινωνήσετε με έναν αντιπρόσωπο θα αυξηθούν εάν έχετε κάνει την εργασία σας και το στείλετε σε ένα γραφείο που αντιπροσωπεύει εργασία παρόμοια (περιεχόμενο, στυλ) με τη δική σας.

Οι άλλες συμβουλές μου δεν είναι να προσέξετε ένα σενάριο, αλλά να το προσέχετε ούτως ή άλλως: ενώ προσπαθείτε να παρατηρήσετε ένα σενάριο πρέπει να εργάζεστε σε άλλο. Αναπτύξτε έναν ποικίλο κατάλογο εργασιών και προωθήστε όλα τα φεστιβάλ, τους διαγωνισμούς κ.λπ.

Καλή τύχη σε εσάς, εμένα και σε όλους τους άλλους που προσπαθούν να το κάνουν αυτό!


תשובה 5:

Εγγραφείτε σε μια ομάδα συγγραφέων και ζητήστε από τη δουλειά σας να διαβάσει με αυτόν τον τρόπο ή δώστε την σε κάποιον που θα σας δώσει αντικειμενικά σχόλια και όχι υποκειμενικό.

Μπορείτε επίσης να πληρώσετε έναν επαγγελματία για να κάνετε την ανάγνωση για εσάς. Η τυπική τιμή για έναν επαγγελματία να διαβάσει το σενάριό σας είναι περίπου 200 $ και άνω.

Μπορείτε να εγγραφείτε σε έναν ιστότοπο που ονομάζεται BlackList. Φιλοξενούν τις οθόνες σας και χρεώνουν $ 50 ένα ποπ για αξιολογήσεις, αλλά πρέπει να σας προειδοποιήσω. Κάνουν μια κακή δουλειά από αυτό. Οι αναγνώστες δεν είναι ακριβώς έξυπνοι και όταν το αμφισβητείτε, η γυναίκα που είναι υπεύθυνη για τον χειρισμό παραπόνων πελατών απλώς θα απορρίψει τις ανησυχίες σας, γι 'αυτό θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να μείνετε μακριά από τη Μαύρη Λίστα.

Υπάρχουν και άλλοι σαν το σενάριο BlueCat που μπορεί να κάνουν καλύτερη δουλειά, επομένως πληρώνει για να ελέγξετε.


תשובה 6:

Οι ιδέες γίνονται εύκολα αποδεκτές και συνεχώς.

Γενικά, όταν μιλάω για μια ιδέα, ενθουσιάζει τις συνδέσεις μου γι 'αυτήν. Στη συνέχεια, δύο μήνες αργότερα, όταν έχω ένα ολοκληρωμένο σενάριο είναι όταν βγαίνει η αλήθεια.

Η μετατροπή μιας ιδέας σε σενάριο που ένας παραγωγός θα ήταν πρόθυμος να αγοράσει είναι μια άλλη συζήτηση.

Εάν η ενέργεια που έκανε την ιδέα συναρπαστική είναι υφασμένη σε όλο το σενάριο, τότε συνήθως την επιλέγουν. Αν όμως, ξεπέρασα από την αρχική ιδέα, λοιπόν… που μερικές φορές δεν τους ενθουσιάζει.

Ψωνίζω τις οθόνες μου σε παραγωγούς που έχουν δημιουργήσει μέσα παρόμοια με τη δουλειά μου. Δεν έχει νόημα να στέλνουμε μια ρομαντική κωμωδία σε έναν παραγωγό που έχει γίνει κυρίως επιστημονική φαντασία.

Δημιούργησα τις συνδέσεις μου μέσω Facebook και LinkedIn. Στη συνέχεια, μόλις άρχισα να γράφω συμβόλαια, ανέπτυξα περισσότερες συνδέσεις δουλεύοντας με άλλους.


תשובה 7:

Ο καλύτερος τρόπος για να διαβάσετε το σενάριο είναι να γράψετε το καλύτερο σενάριό σας, δεν έχει σημασία αν είναι το πρώτο σενάριο. Εννοώ 1. Διαλέξτε την καλύτερη ιδέα σας 2. Γράψτε γρήγορα το πρώτο προσχέδιο 3. Παράλληλα με όλα αυτά που μάθατε για την ανάπτυξη χαρακτήρων και τη δομή 3 πράξεων, πρέπει να είστε δημιουργικοί όλη την ώρα ... μην τηρείτε τους κανόνες, ακόμη και δικος μου. 4. Ξαναγράψτε, ξαναγράψτε 5. Ξαναγράψτε περισσότερα 6. Πάρτε οποιοδήποτε υπέροχο σενάριο για να διαβάσετε και μετά διαβάστε το δικό σας ... παρατηρήστε τις αδυναμίες σας. 7. Ξαναγράψτε περισσότερα 8 Κάντε το σενάριο να διαβαστεί.


תשובה 8:

Γράψτε ένα εκπληκτικό σενάριο. Στη συνέχεια, γράψτε μια υπέροχη γραμμή σύνδεσης και μια σύνοψη που επισημαίνουν πόσο υπέροχο είναι το σενάριο. Στη συνέχεια, κάντε το ίδιο δύο ακόμη φορές. Οι άνθρωποι είναι πολύ πιο πιθανό να σας διαβάσουν αν γνωρίζουν ότι δεν είστε ένα θαύμα. Εάν τα σενάρια και οι γραμμές σύνδεσης και οι συνόψεις είναι τόσο καλές, οι άνθρωποι θα θέλουν να τις διαβάσουν.

Υποθέτοντας ότι δεν έχετε γράψει αυτά τα τρία υπέροχα σενάρια, περιμένετε σε απευθείας σύνδεση κοινότητες σεναριογράφων ενώ τα γράφετε και να είστε φιλικοί με τους άλλους συγγραφείς. Μέχρι τη στιγμή που έχετε γράψει τα τρία σενάρια σας, θα πρέπει να γνωρίζετε αρκετά άτομα που μπορούν να σας βοηθήσουν.


תשובה 9:

Με το να κερδίσει κάποια αναγνώριση, με το να πάρει μια φήμη, γράφοντας ένα συναρπαστικό, ανταγωνιστικό σενάριο και συμμετέχοντας σε δεκάδες διαγωνισμούς όπου φτάνει στον τελικό γύρο.

Θα στοιχηματίσω να υποθέσω ότι το 90% των σεναρίων που υποβάλλονται είναι πλήρης σπατάλη του χρόνου των αναγνωστών - αυτή είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων, αλλά κατηγορώ το κίνητρο του σεναριογράφου περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Οι άνθρωποι δείχνουν τη δουλειά τους πολύ νωρίς, οι άνθρωποι βομβαρδίζουν λογοτεχνικούς διευθυντές και πράκτορες (δεν χρειάζεστε έναν πράκτορα για μεγάλο χρονικό διάστημα btw) με σενάρια σκουπιδιών και φράζουν τα έργα. Οι άνθρωποι προσπαθούν να γίνουν ολονύκτιες επιτυχίες .... κάτι που δεν είναι το πώς λειτουργεί η βιομηχανία.

Εδώ είναι ένα μυστικό ... η βιομηχανία πεθαίνει να βρει νέο ταλέντο ... ήταν πάντα, πάντα θα είναι. Έρχεστε με μοναδικό όραμα και μια φωνή που είναι μοναδική για εσάς; Ή κυνηγάτε τις τάσεις και παίζετε τις πιθανότητες υπό την προϋπόθεση "εάν η ταινία έγινε, η ταινία μου μπορεί να φτιαχτεί"; Γράψατε μια παθιασμένη, προσωπική ιστορία που ήταν συναρπαστική ή συνδυάσατε στοιχεία από μια σειρά επιτυχημένων ταινιών και προσπαθήσατε να το ονομάσετε πρωτότυπο;

Δοκιμάστε αυτό - ξεκινήστε με reddit / σενάριο ή απλά σενάρια ή εγγραφείτε σε μια ομάδα γραφής και απλώς ξεκινήστε να διαβάζετε σενάρια ... πείτε μου πόσα είναι καλά, πόσα είναι καταπληκτικά.

Το σενάριο είναι δύσκολο γιατί όλοι πιστεύουν ότι το σενάριο είναι εύκολο.